Известие

Collapse
No announcement yet.

Задната духалка не работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много ми е интересно от къде ще духа студено ? След като всички други клапи духат горещо. На теория и на практика е невъзможно, защото всички тръбопроводи се захранват от едно и също място,а ако е откачен някой тръбопровод няма да духа изобщо!
    Или чисто и просто спамите !
    Alfa Romeo 145 1.6 8V Boxer
    Alfa Romeo 147 2.0TS 16v V2I DISTINCTIVE

Comment

Първоначално публикувано от milenataa Покажи съобщение
      Или чисто и просто спамите !
      Да бе, нямаме си друга работа!
      Имал съм и други коли, на които част от духалките не са свързани с парното, а само с вентилацията - само не ми е ясно дали и тук е така или просто нещо не е наред.
      sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Comment

В книжката пише, че независимо от позицията на селектора, винаги отива и към задната духалка. Аз не съм тествал обстойно, но мисля, че като съм пуснал парното, леко духа и отзад топло. Ще тествам довечера на 4та степен и максимум топло дали духа добре. Да не ви е прецакана клапата, която затваря решетката? Вижте визуално дали отваря и затваря клапата.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Задната духалка трябва да работи само на определени режими
          Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

Тука пише друго, но може и да лъжат...
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Уважаеми колеги,
              След проведен тридесет минутен тест в реално време, съвместно с оторизирани експерти от факултета за задни духалки към ТУ-София, упълномощената комисия, представлявана пред Вас и медите от г-н Аз, стигна до следните заключения и резултати:
              1. Задната духалка е правоъгълен отвор, с уникални екстри като насочване на потока на въздух в четири посоки: наляво, надясно, нагоре и надолу.
              2. Задната духалка е оборудвана със специална механична клапа, управлявана посредством пластмасов плъзгач, чрез която клапа лесно и бързо може да се определя дебита на въздушния поток, обдухващ пасажерите в задната част на купето. Не стига това, ами този плъзгач е маркиран интутивно и разбираемо, за максимално визуално улеснение на оператора.
              3. След многократни и продължителни експерименти бе установено, че специалният уред, намиращ се на централната конзола, за определяне зоната на обдухване на отоплително-охладителната система на колата, не влияе на потока на въздух към задната духалка.
              4. Може би най-важната констатация на експеримента потвърди, че при изправност на всички системи и модули в автомобила, задната духалка трябва да снабдява с топъл въздух задната част на купето, при нормално функционираща и стартирана отоплителна система.
              5. За съжаление на всички собственици на автомобил Алфа Ромео 145/6, оптималната работа и функциониране на задната духалка, а именно, охлаждане или затопляне на въздуха в задната част на купето, настъпва след определен период от време, който се влияе от многобройни параметри, пряко свързани с околната среда. В случая на текущия експеримент, адекватно отопляване беше достигнато на петата минута от пускането на отоплителната система на втора степен.

В заключение могат да се направят следните констатации, които да бъдат представени на достъпен език на потребителите на форума на Алфа Ромео в България.

1. Задната духалка трябва да духа топло, но при студено купе, трябва да се изчака малко.
              2. Не се влияе от врътката, която определя къде да духа парното.

Благодарим за вниманието.
              Last edited by DerMeister; d.m.y г., 23:49.
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

ОК професоре от университета аз пък ще ти кажа ,че онзи ден като си правих разни неща по колата и тя беше запалена и повече от 20 мин е бачкало парното на 3 степен отпред жега отзад пак нещеше ядосах се и с едно кофти дживение изтръгнах задната духалка уви в злобата си неможах да я чупа и гледам клапата си е фред сичко ок ,но неще мама и стара да духа топло ,явно МОЙТО КУВЕ е смотано или задната духалка се е пенсионирала с годините и не ще да прави BLOWJOBS
                ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                Nissan Qashqai 2,0 140hp
                Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Значи днеска ме ударило на полеви ремонти...
                  Та чакам си аз тихо и кротко пред 10-ти блок за физиката ама понеже алфата бръза съм стигнал с 20 мин по-рано... кво да правя кво да правя (още не ми беше щукнало това а таблото) и си виждам пак любимата ми оранжевка отверчица и си викам я да видя отзад дали е топло.Слагам ръка и се сещям,че духалката ми не работи.Подпрях от тук от там с отверката и изкочи.Гледам клапата откачена от лостчето.Абе забелязани ли сте ,че лостчето има 2 прореза където може да се закачи клапата... При едното се отваря напълно но не се затваря докрай а при другото е обратното. Та ... закачих клапата за лостчето,сложих духалката и констатирах следното.Когато е пуснато да духа на крака духа и отзад духалката.Изключиш ли обдухване на крака духалката псира да духа.А студения въздух можеби се получава от изместване на топлия въздух от студения в проводите... Предполагам след като се загрее провода го няма това явление.
                  Оползотворявайте си времето което губите в чакане и трафик
                  Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Аи и аз да се разпиша и на моита духа студено

B&B Racing | bb-racingteam.com
                    Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Working...
                    X